Днес в Шумен водачът на листата акад. Николай Денков представи пред екипа и симпатизантите в областта основните приоритети на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Той постави фокус върху дългосрочната визия за икономическо и социално развитие на страната, като акцентира върху ключовата роля на регионалните инвестиции и повишаването на доходите.

Денков подчерта важността на политиките за младите хора, семействата и регионалното развитие, както и на борбата с корупцията. Според него, особено значение имат инициативите, насочени към икономическия растеж на по-слабо развитите региони като Шумен.

„През последните три години увеличихме доходите, пенсиите и минималната работна заплата. Специално внимание обърнахме на регионите, които имат най-голяма нужда от подкрепа, като Шумен, където за 2024 г. сме заложили значителни средства за местно развитие. Целта ни е да продължим тази политика“, заяви акад. Денков.

Той също така подчерта новия подход в разпределението на средства към общините, реализиран от министъра на финансите Асен Василев и министъра на регионалното развитие Андрей Цеков по време на кабинета „Денков“. „Програмата е тригодишна и за всяка община са предвидени средства според броя на жителите. За Шумен, например, са заложени 50 млн. лева, а за целия регион около 100 млн. лева“, посочи Денков, като даде примери с конкретни проекти, които ще направят живота на хората в Шумен по-добър.

Денков постави специален фокус върху необходимостта от продължаване на политиката за повишаване на доходите. „След четири години средната заплата трябва да достигне 2000 евро, а минималната – 1000 евро. Нашата политика е насочена към намаляване на неравенството и ускорено нарастване на доходите, особено за хората с по-ниски доходи“, добави той и призова хората да гласуват масово на 27 октомври, за да не решават съдбата им престъпни групировки за търговия с гласове.

С политиката на ПП-ДБ за доходите през последните 3 години България отлепи от дъното и десетки хиляди българи се върнаха от чужбина. Тази политика залага на инвестиции и в хората, а не само в инфраструктура - в по-високи доходи и в по-качествено и достъпно здравеопазване и образование. В крайна сметка целта е младите семейства за изберат да живеят в България и демографският проблем на страната да се реши трайно.

Пресцентър на „Продължаваме Промяната – Демократична България“

Купуването и продаването на гласове е престъпление