45-годишен финансов служител е обвинен за убийството на 16-годишен български гражданин във Виена, съобщава Die Nachrichten.

Престъплението е извършено с брадва в среда, често характеризирана с криминална активност, уточнява австрийският сайт.

Информацията за убийството, която се разпространява, е разнопосочна. До момента има сведения, че веднага след случилото се 45-годишният Инго С. се обадил на адвоката си, което предполага, че е бил в нормално психическо състояние, пише Die Nachrichten.

Други австрийски издания съобщават, че мъжът се събудил и открил в апартамента си труп на млад мъж със забита в главата брадва. 45-годишният нямал спомени какво и как се е случило, предполага се, че може да е употребил упойващи вещества. Сестра му го убедила да съобщи в полицията, след което униформените открили тялото на българина.

Каква е причината за убийството, тепърва предстои да се разбере от разследването. Има данни обаче, че извършителят и жертвата, за която се твърди, че е "момче на повикване" от т.нар. "Квартал на червените фенери", са се познавали отпреди.

Докладите показват, че отношенията между двамата може да са били обтегнати заради неуредени финансови отношения или лични конфликти.

Полицията вече е започнала разследване за изясняване обстоятелствата и последователността на събитията, които доведоха и до широк отзвук в австрийското общество.

Дир.бг