„Алкомет“ АД отбеляза значителен успех на световното изложение ALUMINIUM 2024, което се проведе от 8 до 10 октомври в Дюселдорф, Германия.

Събитието събра над 20 900 посетители от 99 държави и 819 изложители. Изложението отново доказа значението на алуминия като ключов фактор в бъдещата индустриална трансформация.

 Тази година „Алкомет“ впечатли аудиторията със своя модерен щанд, обхващащ 162 кв.м., и с екип от 45 експерти, които проведоха активни срещи с настоящи и потенциални бизнес партньори. Компанията представи своите амбициозни инвестиционни планове на стойност 70 милиона евро, насочени към разширяване на производствените мощности и въвеждане на нови устойчиви практики.

 Основната тема на ALUMINIUM 2024 беше устойчивото развитие и ролята на алуминия в глобалната декарбонизация и кръговата икономика – важни аспекти, върху които „Алкомет“ също се фокусира. Алуминият продължава да бъде критичен материал за постигане на климатична неутралност и оптимално използване на ресурсите, като това беше подчертано и от водещите експерти на събитието.

 „Оптимизмът и увереността, които ALUMINIUM 2024 донесе на индустрията са знак за светло бъдеще за алуминия. Ние вярваме, че с правилните условия и подкрепа, индустрията ще продължи да бъде движеща сила в глобалната индустриална трансформация,“ споделиха представители на „Алкомет“.

 Силното присъствие на „Алкомет“ на изложението затвърди ролята на компанията като водещ играч в алуминиевата индустрия, с акцент върху устойчивите технологии и международното партньорство.

 ALUMINIUM 2024 предостави изключителна възможност за обмен на знания, изграждане на нови бизнес връзки и дискусии относно предизвикателствата и перспективите пред индустрията.

Съдържание на  "Алкомет"