28-годишен мъж  предизвика катастрофа близо до село Близнаци, а направените му тестове отчели положителна на алкохол и амфетамин проба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Малко след 21:40 часа снощи в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал за катастрофа по пътя Шумен - Силистра, близо до разклона за село Близнаци. Към мястото на произшествието са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Изяснено било, че водач на лек автомобил Опел Корса със силистренска регистрация, движил се в посока Силистра, се ударил челно в идващия насрещно водач на лек автомобил Додж.

Водачът на опела, 28-годишен от разградското село Здравец, бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 2,02 промила в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Тестван бил и с дръг чек, който отчел положителна на амфетамин проба. Дал е кръвна проба за химичен анализ.

Автомобилът е иззет, а мъжът задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Водачът на другия автомобил е тестван за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите му са отрицателни . За преглед в шуменската болница след удара е откарана пътничка от лекия автомобил Додж, която е без травматични увреждания. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ