Сушените плодове трябва да се измиват преди консумация, тъй като се третират с химикали, за да се удължи срокът на годност и да се предотврати развалянето им. По тях също се натрупва прах и мръсотия, казват експертите.
Първият начин е накисването им в топла вода. Сушените плодове трябва да се оставят в нея за 40 минути, за да се отстранят химическите добавки. След това трябва да се изплакнат обилно под течаща вода.
Вторият метод е да ги залеете с вряща вода. След като сушените плодове се залеят с гореща вода, те трябва да се изплакнат със студена вода след това. Този метод позволява бързо да се премахне мръсотията и химикалите.
Всички сушени плодове обикновено се третират със серен диоксид (E220), за да унищожат микробите и да запазят цвета си. Той е безопасен консервант, но въпреки това е добре те да се измият.
Домашните сушени плодове, които не са химически обработени, не изискват такива процедури.
Дарик
Коментари
Добави коментар