31-годишен водач на електрическа тротинетка пострада при пътен инцидент в Плевен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Мъжът е блъснат вчера от автомобил на улица "България", който е правил обратен завой. Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите им са отрицателни, уточняват от полицията.

Пострадалият е транспортиран в болница, където е диагностициран с фрактура на таз, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Уведомена е прокуратурата и е образувано досъдебно производство, добавят от ОДМВР в Плевен.

Това е пореден инцидент с тротинетка в Плевен. На 27 август около 20:40 часа загина тийнейджър, след като падна от тротинетка. До инцидента се стигна заради неравности на пътя след ремонтни дейности на улица в града.

Преди ден община Плевен обяви информационна кампания в училищата в града сред децата на възраст между 12 и 17 години за техните права и задължения като водачи на електрически тротинетки. Очаква се на специално изработени флаери да бъдат отпечатани правилата за движение и управление на електрически превозни средства.

Почти троен е ръстът на инцидентите с тротинетки в България за последната година. Само за летните месеци от юни до септември през 2024 г. са възникнали 277 произшествия с участие на тротинетки, докато през 2023 г. са били 105. Загинали са седем души.

Дир.бг