Американската армия е нанесла удари по съоръжения за съхранение на оръжия на хусите в Йемен, съобщи ABC News, позовавайки се на американски официални лица.

"Силите на Централното командване на САЩ са извършили множество въздушни удари по многобройни съоръжения за съхранение на оръжия на подкрепяните от Иран хуси в контролираните от хусите райони на Йемен", е заявил представител на американското отбранително ведомство.  

Израелски удар, насочен към сирийския средиземноморски пристанищен град Латакия, рано днес е довел до пожари, съобщи сирийската агенция САНА, предаде междувременно Ройтерс. Пожарникари работят по потушаването на пожарите.

Сирийската държавна телевизия съобщи, че противовъздушната отбрана на страната е отразявала атаката на израелски цели над Латакия.

Израел нанася удари срещу свързани с Иран цели в Сирия в продължение на години, но увеличи броя на тези нападения след 7 октомври миналата година, когато въоръжената групировка "Хамас" извърши нападение на израелска територия, припомня БТА.

В същото време министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря с израелския си колега Йоав Галант и обсъди операциите на Израел в Ливан и хуманитарната ситуация в Газа след писмото от Вашингтон до Израел, изпратено по-рано тази седмица, в което се настоява за подобряване на хуманитарната ситуация в палестинския анклав, предаде Ройтерс.

"Министърът насърчи правителството на Израел да продължи да предприема стъпки за справяне с тежката хуманитарна ситуация, като отбеляза неотдавнашните действия на Израел за увеличаване на количеството хуманитарна помощ, влизаща в Газа", се казва в изявление на Пентагона.

Дир.бг