Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година условно получи 36-годишен мъж от град Шумен. Изтърпяването на присъдата се отлага за срок от 3 години, а В.Р. ще трябва да заплати и глоба в размер на 2500 лева. Разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на 1140,10 лева, също са в негова тежест, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжна прокуратура - Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

На 11 април 2024 година той бил задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село Златна нива, била установена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Там били намерени различни съоръжения, както и суха тревиста маса. Общото тегло на иззетата марихуана, готова за продажба, е 255,72 грама.

В.Р. не е криминално проявен и не е осъждан до момента. Той признал вината си и приел да търпи определеното му наказание, допълниха от прокуратурата.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

ШУМ.БГ