Финалите на шампионата по флаг футбол за мъже, юноши и деца ще се проведат събота, 19 октомври на стадиона в кв. „Дивдядово“. Домакин на надпреварата е клубът по американски футбол „Пивоварите“ от Шумен (Shumen BrewerS).

При мъжете участват първите четири отбора от редовният сезон: „Вълци“ Бургас (Wolves Burgas), „Акули“ Варна (Varna Sharks), „Мечки“ София (Sofia Bears) и „Пивовари“ Шумен
(Shumen BrewerS)

Полуфиналите започват от 9,00 часа. В единия се срещат Вълците от Бургас и Мечките от София, а в другия домакините от Шумен и Акулите от Варна. Финалът по програма е насрочен за 14,00 часа.

Паралелно с мачовете на мъжете започват и тези при децата до 12 г. и юношите до 16 г.
Участват: „Мечки“ София (Sofia Bears), „Гарвани“ Пловдив (Plovdiv Reavens), „Вълци“ Бургас (Wolves Burgas), „Пивовари“ Шумен (Shumen Brewers).

Входът за турнира е безплатен.

Флаг футболът е по-леката, безопасна и също толкова завладяваща версия на спорта американски футбол. Може да се играе, както от мъже, така и от жени и деца. Един отбор се състои от 5 до 8 играча в зависимост от правилата на турнира. Във флаг футбола, вместо играча да бъде свален на земята, защитниците премахват флагове (ленти), прикрепени към кръста на носещия топката.

ШУМ.БГ