48-годишен шуменец, седнал зад волана на Опел без книжка и след употреба на алкохол,  направи неуспешен опит да избяга от проверка на пътни полицаи, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Малко след 00,30 часа тази нощ на бул. „Велики Преслав“ в Шумен екип на пътна полиция подал сигнал със стоп палка на лек автомобил Опел Астра с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Беглецът изгасил фаровете си и направил опит да се скрие по малките улици в „Дивдядово“.

Малко по-късно бил спрян до ЖП спирката в квартала. Слязъл от автомобила и пак направил опит да побегне, но бил настигнат и задържан.

Водачът - 48-годишен мъж от Шумен, бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозни средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен отказал да бъде изпробван за шофиране след употреба на алкохол. Наложена му била парична глоба в размер на 2000 лева и бил лишен от правото да управлява за срок от 2 години.

Снощи е бил тестван с дрегер. Отчетени били 1,75 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен.

Автомобилът е иззет, образувано е бързо производство, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ