Президентът на международната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино твърди, че благосъстоянието на футболистите "остава приоритет" за ФИФА в седмицата, когато синдикатите подадоха правна жалба срещу организацията в Европейската комисия.

Профсъюзите и футболните лиги обвиниха глобалния ръководен орган на спорта в злоупотреба с господстващо положение, съгласно законодателството на ЕС за конкуренцията.

Инфантино в социалната платформа Инстаграм своя снимка с президента на испанския синдикат AFE Давид Агансо в Маями, САЩ.

"ФИФА продължава да работи с организациите на футболистите, за да гарантира, че благосъстоянието на играчите остава приоритет и очаквам с нетърпение да продължа да работя с Довид и всички в AFE за постигане на тази цел", написа Джани Инфантино към снимката.

ФИФПро Европа, континенталното подразделение на Световния съюз на футболистите, отказа коментар, но източници на "Ройтерс" казаха, че срещата на Агансо с Инфантино е била лична.

Насрочването на Световното клубно първенство се смята за повратна точка в разпалването на действията срещу ФИФА. Турнирът в САЩ няма да приключи до 13 юли, оставяйки малко време за почивка извън сезона, преди да започне подготовката за вътрешните първенства.

ФИФА настоява, че споразумението за календара е резултат от обширни консултации и обвини вестните лиги в лицемерие, тъй като много от тях, включително Висшата лига, са планирали свои собствени предсезонни събития.

БТА