Първа загуба в елитната хандбална група при мъжете записа „Шумен 61”. В дербито на четвъртия кръг вицешампионите отстъпиха пред златните медалисти „Локомотив” (ГО) с 24:28 (8:13). Срещата бе в зала „Арена Бяла”, съобщиха от пресслужбата на шуменския клуб.

В целия мач на светлинното табло бе записан само веднъж равен резултат – при 1:1 след изравнително попадение на Андрей Жечев. „Локомотив“ поведе с няколко гола и до края на срещата не изпусна преднината си. На практика „железничарите” спечелиха с оръжието на шуменци – здрава защита, а в постепенната атака бяха по-креативни от вицешампионите.

В състава на „Шумен 61” пролича явно отсъствието на капитана Тансер Юсню, който лекува травма и ще отсъства дълго от игра.

„Очаквано труден мач за нас – знаехме, че не сме фаворити. За съжаление направихме страхливо първо полувреме. Много съм разочарован от нагласата за игра на някои от момчетата, от други пък съм много доволен. Второто полувреме се опитахме да се върнем в мача, но вече беше почти невъзможно. Доста грешки направихме от неопитност, визирам някои от по-младите състезатели, за жалост и опитните допуснаха грешки. Закономерно изгубихме. Имаме върху какво да работим. Видяхме, че без Тансер Юсню сме много по-разбалансиран, неустойчив отбор. Няма кой да ни поведе. За съжаление той още поне два месеца няма да бъде в игра. Ще трябва да се научим да се справяме и без него”, коментира старши треньорът на шуменци Никола Карастоянов, цитиран от пресслужбата на ХК „Шумен 61“.

ШУМ.БГ