Загуба с 0:1 записа тимът на „Волов-Шумен 2007“ от „Черно море -2“. Срещата бе от 10 кръг на североизточната Трета лига и се игра на ст. „Панайот Волов“ в Шумен.

Срещата бе равностойна, като през първото полувреме гостите повече владееха топката, докато през второто шуменци бяха по-активни на терена.

Единственият гол в мача падна в 59-тата минута, а негов автор стана Димитър Ковачев. Минута преди попадението капитанът на „Волов-Шумен 2007“ Христо Станчев нацели напречната греда.

Като цяло през целия двубой имаше малко голови положения. Футболистите на двата тима се бориха за топката повече в центъра на терена. През първото полувреме „Черно море“ по-леко стигаше до наказателното поле на домакините, но защитата на шуменци и вратарят Петър Петров се справяха с атаките, преди да е нанесен удар.

Шуменци започнаха да атакуват още в първите минути на второто полувреме. Най-чистото им положение за гол се получи в 57-та минута, когато Христо Станчев се озова свободен срещу вратата на гостите и нанесе удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

В следващото разиграване пред вратата на „Волов-Шумен 2007“ Радо Ковачев не успя да подаде точен пас към свой съотборник и топката попадна в Димитър Ковачев, който отбеляза победното попадение за гостите.

До края шуменци опитаха да изравнят, но не успяха да нанесат решаващия удар.

ШУМ.БГ