Голямата идея на обединението ни е да има алтернатива на безумното дясно управление, на което се нагледахме през последните близо 12 години. Няма българин, който не е усетил, че не може да продължаваме по този път. Дали ще успеем на 27-ми да направим тази вълна, която очакваме, не знам, но съм сигурен, че това е единствената алтернатива да се изведе България от блатото. Ако искаме да живеем достойно изправени в справедлива държава, то това е пътят.

Това каза тази вечер при закриването на националната кампания на БСП – Обединена левица председателят на парламентарната група на БСП и водач на листата в Шумен и Варна Борислав Гуцанов.

Пред пълната зала „Арена Шумен“ излязоха всички кандидати от листата за народни представители на обединената левица, като до тях се наредиха лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова, кметовете на Шумен, Силистра и Разград проф. Христо Христов, Александър Сабанов и Добрин Добрев, председатели на общински съвети, водачи на листи от цялата страна.

„Беше необходимо първо да затворим вътрешните фронтове в БСП, да подадем ръка на всички леви партии и да прекратим безсмислените войни с институциите и най-вече с президентската. Този път е пътят към победата. Трябва да има справедливост във всяка една област – здравеопазване, образование, в икономиката и индустрията, в съдебната система“, каза Борислав Гуцанов.

Той зададе логичните въпроси: „Нормално ли е пред очите ни всяка седмица Народното събрание да взима решения против интересите на държавата? Било то с даването на оръжия на Украйна, когато военният конфликт е на 250–300 км оттук и да ни тикат в този конфликт? Било това, че се отказваме от евтини енергийни ресурси и от нормални взаимоотношения с Русия за сметка на нещо, което ще струва пъти повече на икономиката ни и защитава чужди интереси. Български народни представители да гласуват за това, въпреки че са положили клетва. Може ли да се подарява оборудването на АЕЦ Белене, за която всеки един от нас е дал своя дан, вместо да я изградим? Нейното изграждане ще струва 5 милиарда, но чужди посолства ни казват да правим 7 и 8 блок на Козлодуй за 30 милиарда долара“. 

Според водача на листата тези неща не трябва да бъде допускани и спирачката е само в ръцете на коалиция БСП - Обединена левица. За да бъде задействана тя обаче, е необходимо само и единствено излизане и масово гласуване на 27-ми. Само по този начин може да се неутрализира купеният вот и да се попречи на хора да влязат в Народното събрание през задния вход. „И ако искаме това нещо да не се случи, ако искаме да пречупим най-накрая гръбнака на тази мафия, която е овладяла държавата, това може да стане, ако излезем да гласуваме, и то да гласуваме за алтернативата – БСП – Обединена левица. Сигурен съм, че БСП – Обединена левица е алтернативата и ще промени държавата ни. Въпросът е да го направим по-бързо, а не отново да изчакваме. Победа с № 28!“, призова Гуцанов.

Втората в листата на коалицията проф. Катя Кайрякова най-напред благодари на хората за гласуваното доверие да стане техен народен представител в миналото 50-то Народно събрание.

"За краткия живот на това събрание човек не може да се изгради като парламентарист, но аз успях да усетя парламентарния дух и мога да заявя, че имам желание и мога да продължа да се боря и да отстоявам принципите на БСП. Призовавам всички вас да убедим своите приятели, близки да излязат и да гласуват и че има смисъл да се гласува. Защото това е единственият път, по който ние можем да си върнем държавността. Щом като имаме мнение, нека да имаме и смелост да го отстояваме“, каза проф. Кайрякова.

Уверена в изказването си бе и председателката на „Изправи се, България“ Мая Манолова.

"Опитват се да ни накарат да повярваме, че маршът на завръщането на завладяната държава е необратим.Че няма смисъл да се борим. Че всеки, който се изправи срещу течението, го чака бухалката на властта. Опитват се да върнат мрачните години на страха. В област Шумен властта на ГЕРБ и ДПС се демонстрира безскрупулно, арогантно и показно и цената на купения глас е прескочила 300 лв. Където се мачкат избиратели, върви схема дърва срещу глас. Ние сме готови да се изправим срещу страха и да им покажем, че те са силни само тогава, когато нас ни е страх. Нас не ни е страх да излезем и да гласуваме по съвест и със сърце. Обединената левица сме единствените, които бяхме десетки дни на протестите и не предадохме хората, като не осребрихме участието си в протестите с участие във властта. И ние ще бъдем последната спирачка и преграда срещу завръщането на завладяната държава в следващия парламент. Не се заблуждавайте - въпреки всичко, което говорят един за друг ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, те готвят следваща сглобка. Тя ще бъде по-уродлива от предишната. Единствените, които можем да се противопоставим на това, сме ние от БСП - Обединена левица“, каза Манолова.

Вечерта продължи с изпълнения на любимата певица на милиони българи Камелия, която преди концерта си отправи своите послания към присъстващите: „В много държави по света хората нямат възможности и живеят живот, който някой друг им определя. Но ние живеем в демократична държава и имаме прекрасна възможност да излезем и да решим на кого да дадем своя глас. Това е богатство, защото само свободният човек има тази възможност. Знам, че много сме разочаровани през годините, че много надежди са ни убити, че много пъти сме се отчайвали, но ако ние не решим нашата си съдба, то кой ще го решава? Сега, след като БСП се обедини, аз пожелавам успех на всички вас, които сте се нагърбили с тази нелека задача“, каза Камелия.

БСП - Пресцентър

Купуването и продаването на гласове е престъпление!