Два леки автомобила са иззети и приобщени като веществени доказателства вчера по досъдебни производства срещу водачи, хванати да управляват след употреба на алкохол или наркотици, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

Около 00,20 часа на ул. „Странджа“ в Шумен за проверка от екип на пътна полиция бил спрян лек автомобил Мицубиши Лансър с варненска регистрация. Зад волана бил 38-годишен мъж от Шумен. Водачът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, като дръг чекът отчел положителна на бензодиазепин проба. 38-годишният мъж дал кръвна проба за химичен анализ. Образували му бързо производство.

Другият случай е с пиян шофьор.

Малко след 15,30 часа вчера на ул. “Беласица“ във Велики Преслав за проверка бил спрян лек автомобил Мицубиши Каризма с разградска регистрация. Автомобилът бил управляван от 43-годишен мъж от Исперих. Мъжът лъхал на алкохол и бил тестван с дрегер. Апаратът отчел 1,13 промила.

Установено било, че водачът е осъден и е с влязла в сила присъда за управление след употреба на алкохол. Задържан бил за срок до 24 часа. Автомобилът бил регистриран на името негова близка, но въпреки това бил иззет и приобщен като веществено доказателство към образуваното бързо производство. След като бъде остойностена, колата ще бъде върната на собственичката, а пияният ще трябва да плати на държавата глоба в същия размер.

ШУМ.БГ