Отборът на Челси се утвърди на първото място във Висшата лига, след като успя да спечели с 2:1 лондонското дерби с Арсенал, играно на стадион "Емиратс".

В северен Лондон се срещнаха два от отборите, които все още нямаха загуба през сезона, като "сините" имаха възможността да си осигурят оставане на върха на класирането при победа. Двубоят започна равностойно, като гостите успяха да поведат в 20-та минута, когато Лоран Кошчелни бе запълни неориентиран при центриране от фаул и позволи на Фернандо Торес да прати топката в мрежата. "Артилеристите" се втурнаха в атака и това даде резултат малко преди почивката, когато Жервиньо овладя една топка в наказателното поле и преодоля Петър Чех с неспасяем изстрел.

Осем минути след почивката възпитаниците на Роберто ди Матео вкараха втори гол след центриране на Мата от пряк свободен удар и нова неумела намеса на Кошчелни. Играчите на Арсенал имаха няколко възможности да стигнат до равенството до края, но Санти Касорла и Оливие Жиру направиха пропуски. По този начин тимът на Арсен Венгер допусна първо поражение през сезона, а Челси поведе поне временно с четири точки на върха на класирането. /БГНЕС