"В събота ЦСКА ни плати 360 хиляди евро по трансфера на Платини, но ни дължат още 240 хиляди", разкри изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков, предаде репортер на БГНЕС.

В средата на миналата седмица Контролният панел към УЕФА заплаши "армейците", че ще им отнеме евролиценза, ако не платят всичките си дългове до 30 септември. Едно от най-сериозните задължения на "червените" бе към Черноморец по трансфера на Мишел Платини през 2009 година. "В събота постъпиха 360 хиляди евро от страна на ЦСКА по трансфера на Платини. Това частично погасява техния дълг към нас. Те ни дължат още 240 хиляди евро. Отделно, тъй като закъсняха с една от вноските по договора, върху сумата се трупа лихва от 0,5 процента на ден, като неустойката вече е станала 3 милиона лева", обясни Киряков, който бе гост в Актуално студио "Дерби".

Той поясни, че "акулите" имат и други финансови претенции към ЦСКА. "Искаме и 350 хиляди лева за трансфера на Анисе, тъй като това бе клаузата му за разтрогване на договора. Спорът ни с ЦСКА все още не е приключил", заяви изпълнителният директор на Черноморец. /БГНЕС