Барселона постигна убедителна победа с 2:0 при гостуването си на португалския Бенфика, но капитанът на тима Карлес Пуйол счупи своята ръка в края на мача и ще пропусне предстоящото Ел Класико този уикенд.

Мачът на "Ещадио да Луж" започна отлично за каталунците, които бяха подсилени от завръщането на своя капитан. Алексис Санчес откри резултата още в шестата минута след асистенция на Лионел Меси, но тима на Бенфика се опита да отговори и създаде едно опасно положение. През втората част възпитаниците на Тито Вилянова натиснаха своя съперник и удвоиха преднината си в 55-та минута, когато Меси се отличи с нова асистенция, а Фабрегас се разписа. Краят на двубоя обаче не бе толкова приятен за Барса - 13 минути преди края Пуйол падна лошо на ръката си и счупи своя лакът, а малко след това Серхио Бускетс бе изгонен с директен червен картон.

В другия мач от група "G" Селтик стигна до първата си победа като гост в Шампионската лига от 26 години насам, след като попадение в последната минута на Самарас донесе успеха над Спартак в Москва с 3:2. Барселона има пълен актив от шест точки, Сетлик е на второ с четири, Бенфика има една точка до момента, докато Спартак записа две загуби в първите си два мача. /БГНЕС