Отборът на БАТЕ Борисов поднесе бомбата във вчерашните мачове от Шампионската лига, след като победи Байерн Мюнхен с 3:1 и събра актив от шест точки след първите си два мача в група "F".

Беларуският тима поднесе страхотна изненада в първия си мач от груповата фаза, когато победи Лил като гост, но вчера успя да постигне още по-престижен успех. Байерн доминираше на стадиона в Минск, но на два пъти бе хваната на контраатаки от домакините, реализирани от Александър Павлов и Витали Родионов. В продължението на срещата Рибери върна едно попадение и баварците се втурнаха да търсят равенството, но отново бяха наказани на контраатака и Ренан Брешан оформи крайното 3:1 за БАТЕ срещу миналогодишните финалисти в турнира.

В другия мач от групата два гола на Хонас донесоха победата на Валенсия над Лил на "Местая" с 2:0. И двата тима бяха загубили първите си срещи в групата и гонеха задължителен успех, като домакините заслужено стигнаха до него. БАТЕ е с пълен актив от шест точки, Байерн и Валенсия делят второто място с по три, докато Лил все още няма спечелена точка. /БГНЕС