Леонардо Бонучи донесе точката на Шампиона на Италия Ювентус при двубоя с Шахтьор Донецк, игран в Торино, след като преди това Алекс Теишейра бе извел украинците напред.

Възпитаниците на Мирчка Луческу започнаха по-силно срещата и трябваше да получат дузпа в 13-та минута, когато Лихщайнер фаулира Вилиан като последен в защитата, но реферът Бас Найхуис даде знак играта да продължи. Гостите все пак поведоха в 23-та минута, когато Вилиан асистира на Теишейра за 1:0. Само три минути по-късно обаче Бонучи възстанови равенството със страхотен изстрел от границата на наказателното поле. Играчите на Шахтьор имаха няколко възможности през втората част, но Михтариян изпусна от удобна позиция, а Вилиан удари греда в продължението на мача.

Носителят на трофея Челси разби с 4:0 Нордселанд като гост след две попадения на Хуан Мата и по едно на Давид Луис и Рамирес. По този начин Шахтьор остана на първо място в група "E" с четири точки, Челси и Ювентус имат по две, докато дебютантът Нордселанд все още няма точка. /БГНЕС