80 процента от волейболистите в мъжкия ЦСКА карат вече 28 месеца без заплати, сподели треньорът и вече собственик на отбора Александър Попов, предаде репортер на БГНЕС.

Наставникът на "армейците" разкри, че е получил контролния пакет акции от предишния собственик Георги Георгиев още през април и за това време е успял да намали 90 процента от задълженията на женския отбор, 50 процента от тези към треньорите, но все още големи остават ангажиментите към мъжете. "По-големи губещи от работещите в ЦСКА няма. Жоро се оттегли. Сега аз съм собственик на ЦСКА. 80 процента от мъжете не са вземали заплата от 28 месеца. Дължим и осигуровки пък заплатите. Аз взех акциите, за да ги подаря на евентуалния нов собственик", сподели Попов, обръщайки се към едрия бизнес. Треньорът на ЦСКА призна, че е говорил и с премиера Бойко Борисов за евентуалното намиране на спонсори или собственици.

В същото време Попов заяви, че вече няма да си мълчи за нападките, които идват срещу отбора. "Отваряме си устата срещу федерацията. Ама за нея ли трябва да сме?", запита той. Попов осъди и допускането на картотекиране на състезатели чак до четвъртия кръг на шампионата. От това ще се възползват братята Братоеви, които ще участват на Световното клубно първенство с Ал Райан, преди да се върнат в Левски. Попов остава треньор и за този сезон, в който тимът ще разчита на таланти от школата. Вероятно остават и Петър Кирчев, Ивайло Барутов и Ивайло Стефанов. /БГНЕС