Атлетико Мадрид използва по най-добрия възможен начин равенството в Ел Класико и се изравни с Барселона на върха на подреждането. Това стана след победата с 2:1 на "дюшекчиите" над Малага на "Висенте Калдерон".

Автогол на Уелингтон от андалуския клуб донесе трите точки на домакините. Така те са с 19, колкото имат и фаворитите от Барселона след седем кръга.
Радамел Фалкао откри резултата в 6-ата минута след центриране на Емре, изпреварвайки защитник на Малага за 1:0.

Така колумбиецът вече има осем попадения от началото на сезона, изравнявайки се на върха на голмайсторската листа със звездите Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Атлетико доминираше през по-голямата част от първите 45 минути, но допусна изравняване в 36-ата. Тогава точен за гостите беше парагвайската им звезда Роке Санта Крус. Нападателят засече с глава центриране на Начо Монреал и не остави шансове на вратаря Тибо Куртоа за 1:1.

Атлетико продължи да доминира и след почивката, но така и не можа да стигне до втори гол. Това все пак стана в последните секунди на мача. Тогава след удар на Миранда топката се удари в Уелингтон, излъга вратаря Кабайеро и се озова в мрежата му за втори път, носейки трите точки на Атлетико Мадрид в този завързан мач.

sportni.bg