Емил Велев вече не е треньор на пловдивския Локомотив, след като той и "смърфовете" се разделиха по взаимно съгласие. Собственикът на тима Веселин Марешки ще представи утре новия наставник на тима, като почти сигурно това ще бъде Георги Иванов - Гонзо.

"Емил Велев вече не е треньор на Локомотив Пловдив. Неговият наследник ще бъде представен лично от собственика на клуба Веселин Марешки на извънредна пресконференция утре. Брифингът започва в 12:30 часа на `Лаута`", съобщават от пловдивския клуб.

Велев е взел решение да си тръгне след незадоволителния старт на сезона от страна на пловдивчани. Клубът от Пловдив, който направи 1:1 като гост на Етър Велико Търново през уикенда, в момента заема едва 13-то място в класирането на футболния ни елит. Отборът от "Лаута" има в актива си само 8 точки.

Гонзо пък започва кариерата си точно в Локомотив Пловдив, за кратко играе в Армеец Пловдив, но не след дълго е забелязан от Левски и е привлечен по настояване на тогавашния треньор на "сините" Стефан Грозданов през 1997 година. След това, Гонзо се превръща в един от основните играчи на Левски и дори води тима като треньор. Сега обаче, той се завръща на "Лаута".

След паузата за националните отбори, Локомотив Пловдив, който има само една победа този сезон, приема Славия, на 21 октомври. Дербито с Ботев Пловдив е в 11-ия кръг, а преди това Локо ще гостува на Левски с Гонзо начело. /БГНЕС