Фейсбук и Туитър понякога могат да бъдат доста отегчаващи, но ако си световноизвестен спортист, хората те следят с интерес.

С бумът на социалните мрежи, спортните звезди улесняват комуникацията с феновете си, въпреки, че понякога непремерените изказвания ги водят до неприятности.

1.Защитникът на Челси Ашли Коул нарече ФА "куп п***и", след като органът оспори доказателствата на разследвания за расизъм негов съотборник Джон Тери. В резултат на това Футболната Асоциация на Англия официално обвини Ашли Коул за коментарите му в "Туитър", които според организацията са "неподходящи и са донесли на футбола лоша репутация".

2.Рио Фърдинанд беше глобен с 45 хиляди лири за непристоен коментар в Туитър, след като нарече Ашли Коул "покрито с шоколад блокче сладолед", което на жаргон означава човек с тъмна кожа, но бял отвътре.

3.Джак Уилшър дори се размина леко само с мъмрене от УЕФА, след като се похвали в Туитър, че е заложил пари на Арсенал в мача срещу Олимпиакос. Уилшър заложи 10 паунда, че съотборникът му Емануел Фримпонг ще открие резултата при коефициент 150/1.

4.Бартън е известното лошо момче на футбола във Великобритания. Хулиганското му поведение е известно на и извън терена. Проявите на Бартън са толкова многобройни, че не може да се даде конкретен пример за неговите постове, тъй като почти всеки един футболист е получил обидите му през социалната мрежа.

5.Лионел Меси. Дори и най-добрите футболисти страдат от социалните сайтове. Меси си писа с приятелката на Нери Кардосо във видео чат. Меси е писал на еротичния модел Сабина Равели "Как е най-красивото момиче на света?", след което й е предложил вълнуваща разходка. В крайна сметка заради това Меси беше обвинен от самата Равели в неуважение, която още каза, че това е довело до проблеми между "мен и партньорът ми, но никога не съм имала нищо с Лионел!".

6.Трикратната олимпийска шампионка Стефани Райс загуби спонсорството на луксозната марка автомобили Ягуар, след хомофобско изказване в Туитър по повод ръгби мач. Тя написа: "Да го духат тези педали". /БГНЕС