Теси на името на основния спонсор ще се казва младежкият национален отбор по баскетбол до 20 години, който ще участва в Националната баскетболна лига, предаде репортер на БГНЕС.

Това разкриха днес на пресконференция представителят на спонсора Тодор Лилов, шефът на БФ Баскетбол Георги Глушков, членът на УС на федерацията и треньор на Левски Константин Папазов и Сашо Везенков, изпълнителен директор на Лукойл Академик и също част от съвета в управленското тяло на този спорт.

"Подкрепяли сме българския спорт и българската култура. Една от компаниите ни в холдинга спонсорира националния отбор. Мотивите да направим това са алтруистични. Идеята ни е да помогнем на тези момчета да се представят добре догодина на Европейското първенство. Проектът е едногодишен с опции за удължаване", сподели Лилов.

"Развиваме един проект, който беше по-скоро емоционален в зараждането си. Имаше хора, които се съмняваха в коректността на проекта и аз съм безкрайно щастлив, че още първата фирма реагира позитивно. На всички скептици ще кажа, че чисто финансово Левски е доста ощетен. Ние сега, вместо да използваме Деян Карамфилов, ще трябва да вземем нов играч, на който ще трябва да плащаме, вместо да ползваме своя юноша", разкри Папазов.

"Този проект се появи изненадващо за мен на един управителен съвет. Искам да приветствам спонсорите и да им пожелая много здраве и дълги години да са до баскетбола. Този проект спасява много деца от възможността да се откажат от спорта", добави Везенков.

"Аз си мисля, че това е едно общо усилие младите играчи да получат импулс да бъдат добри", лаконичен бе Глушков. /БГНЕС