Изключително строги правила трябва да спазват националите ни по време на лагерите. Те са въведени от селекционера Любо Пенев.

Ел Голеадор е забранил категорично на избраниците си да използват социалните мрежи и по-конкретно Фейсбук. Според него, постоянното висене там не помагало на играчите да си починат пълноценно преди мач.
За да е сигурен, че никой от националите няма да се изкуши, той накарал управата на хотела в Правец да прекъсне интернет-връзката.

Ако някой от националите все пак намери начин да наруши забраната, това ще му излезе доста солено. Глобата за ползване на Фейсбук е 300 евро.

Най-разочаровани от тази мярка били Станислав Манолев, Ивелин Попов и Иван Иванов, които били сред най-зарибените по социалните мрежи. Отделно от това, Пенев позволил на играчите си по един телефонен разговор на ден, за да се чуят със семействата си. Останалото време било само за пълен релакс преди двубоите.

Освен тези строги изисквания на селекционера, играчите бяха зарадвани и с извънредни премии от БФС. Президентът Борислав Михайлов име раздал отборна премия от 40 хил. евро. Тя не е толкова голяма на фона на възнагражденията им в клубовете. Но все пак е по-добре от нищо, тъй като договорката с БФС беше да има премии само при класиране на световното.

Михайлов обаче останал доволен от играта и резултатите срещу Италия и Армения и решил да зарадва играчите с извънредни бонуси. Очаква се те да се облажат и при добър резултат срещу Дания днес. 

sportni.bg