България и Дания завършиха 1:1 в световна квалификация, която се игра пред около 25 хил. зрители на стадион "Васил Левски", предаде репортер на БГНЕС.

Момчетата на Любослав Пенев имаха отлична възможност да вземат трите точки срещу един от най-неудобните съперници за нашия тим, но след като играха повече от един час с човек по-малко, в крайна сметка трябваше да се задоволят с точката.

Срещата започна много добре за българския тим след ранно попадение на Димитър Рангелов в 7-та минута. Иван Бандаловски центрира прекрасно от десния фланг и нападателят на швейцарския Люцерн изненада Андрерсен за 1:0.

В 27-та минута обаче, Бандаловски бе изгонен с директен червен картон след грубо влизане в краката на съперников играч. Любо Пенев направи доста ротации в състава си, а до края на мача, играта бе най-вече пред вратата на Николай Михайлов. Стражът на Твенте капитулира в 40-та минута, когато след едно меко центриране, Никлас Бендтнер вкара с глава, изравнявайки резултата на 1:1.

Халфът на Аякс Кристиан Андерсен пък удари напречната греда на българската врата в 51-та минута, а след това Иван Иванов се размина с гола, след като не успя да засече хубаво центриране. До края на срещата, двата тима не успяха да си вкарат гол и мачът приключи при резултат 1:1.

Българският тим вече има два равенства и една победа от началото на квалификациите за Мондила 2014, тоест вече има 5 точки в своя актив. /БГНЕС