Германия разгроми като гост Ирландия с 6:1 в мач от квалификационна Група С, зона Европа, за Световното първенство в Бразилия през 2014 г.

Срещата се игра на ст. "Авива" в Дъблин пред 55 хил. зрители, френетично подкрепящи "Детелините". Развоят на мача обаче накара в средата на второто полувреме публиката да замлъкне.

Първият половин час ирландците стояха добре на терена, като се опитваха да бъдат равностойни на Бундестима. В 32-та минута обаче зеленият вал пред вратаря Уестууд се пропука, след като Ройс откри при асистенция на Шмелцер. Осем минути по-късно звездата на Борусия Дортмунд вкара и втори гол, този път подпомогнат от Боатенг, и с мечтата на цяла Ирландия за достойно представяне бе свършено.

Никой на ст. "Авива" обаче не бе подготвен за разгрома, последвал през второто полувреме, когато само в разстояние на 5-6 минути резултатът набъбна до 0:5. Първо Йозил реализира от дузпа в 55-ата минута. Минута по-късно неостаряващият Клозе вкара за 4:0 при асистенция на Томас Мюлер. В 61-ата минута Кроос покачи на 5:0, а в 83-ата пак той заби шести пирон в зеления ковчег, този път с помощта на Йозил.

Единственият гол за сломените домакини падна едва в добавеното време, след като всичко отдавна беше приключило. Негов автор бе Кеоф, оползотворил пас на Брейди.

Временно класиране в Група В: Германия 9 т., Швеция 6 т., Ирландия 3 т., Австрия и Казахстан с по 1 т., Фарьорски о-ви 0 т. /БГНЕС