Ръководството на ПФК Берое Стара Загора освободи треньорския щаб, начело със старши-треньора Ивко Ганчев. Постът на Ганчев се поема от спортно-техническия директор на клуба Петър Хубчев.

Вчера старозагорци записаха нова загуба под ръководството на Ганчев, отстъпвайки с 0:1 на Черноморец у дома. Ганчев пое отбора през лятото, след като Илиан Илиев реши да премине в Левски. Преди това той бе помощник на Илиев. с тима на старозагорци през този сезон спецът записа 3 победи, едно реми и цели 5 загуби. Тези резултати към момента отреждат девето място на отбора в класирането.

Загубата, която преля чашата на търпението за ръководството на Берое бе именно тази от Черноморец вчера. Въпреки това, след срещата Ганчев заяви на последната си пресконференция като наставник на отбора, че това е бил най-добрият двубой за играчите му през сезона.

"Това е най-добрият мач за Берое за този сезон. Ако продължаваме така да се раздаваме на терена, смятам, че ще вървим напред. През цялото време владеехме топката и не заслужавахме да загубим", сподели тогава Ганчев.

Ивко Ганчев Иванов е роден на 21 юли 1965 г. в Стара Загора. Играе в Берое (84-89), Славия (89-91), Бурсаспор (91-99) и Ризеспор (99-00). Шампион с Берое през 1986, вицешампион през 1990 и бронзов медалист със Славия през 1991 г. В евротурнирите има 4 мача (2 за Берое в КЕШ и 2 за Славия в турнира за купата на УЕФА). Национален вратар с 3 мача и 41 участия в младежкия национален отбор.

Във връзка с настъпилите промени ръководството на ПФК Берое ще даде извънредна пресконференция днес (18.10.2012 г.) от 13.00 часа в Стара Загора. /БГНЕС