Цветана Пиронкова ще играе в група "Сердика" на Турнира на Шампионките срещу Надя Петрова, Мария Кириленко и Джън Джие, предаде репортер на БГНЕС.

След тегленето на жребия за състезанието днес, в другата група "Средец" попаднаха Каролин Возняцки, Даниела Хантухова, Роберта Винчи и Шу-Вей Хсиех. Турнирът започва във вторник, а първият мач на Пиронкова ще е от 18:15 часа, като малко по-късно днес ще стане ясна и пълната програма на срещите. Първите четири дни ще се играят по три мача от груповата фаза, полуфиналите са в събота, а финалът е в неделя. Първите две тенисистки от всяка група продължават напред към елиминационната фаза на турнира.

""Qatar Airways Tournament of Champions" е проява, която вдига престижа на България и София. Благодаря на МФВС в лицето на Свилен Нейков и лично на премиера, които помогнаха този турнир да стане реалност. Пожелавам успех на всички състезателки", коментира президентът на родната федерация по тенис Стефан Цветков.

На официалната церемония по тегленето на жребия присъстваха Стефан Цветков, президент на БФТ, Стейси Аластър, председател и изпълнителен директор на WTA, Фабрис Шуке, супервайзер на турнира, Свилен Нейков, министър на спорта и Гриша Женков, представител на Qatar Airways.

"Започнахме да говорим със Стефан Цветков за този турнир още преди 3 години. Радвам се, че надпреварата стана факт. Турнирът има 3 много успешни години в Бали, но никога не е бил в толкова звезден състав, колкото сега. Тенисистките, дошли в София, имат спечели общо 55 трофея", коментира от своя страна председателят и изпълнителен директор на WTA Стейси Аластър.

"За България този турнир е гордост", каза министърът на спорта Свилен Нейков. "Организационният комитет се е справил отлично. Гордеем се с нашата федерация по тенис, която ще продължим да подкрепяме", заяви Нейков. /БГНЕС