Григор Димитров за втори път този месец не успя да сътвори изненада срещу 10-ия в света Хуан Монако и приключи във втори кръг участието си в "Мастърса" в Париж.

21-годишният българин загуби от аржентинеца с 6-7 (4-7), 2-6 в двубой, който продължи 1 час и 37 минути. Първият сет бе много равностоен и Гришо имаше своите шансове да го спечели. При 5-4 за него той поведе с 40-30 при сервиса на Монако, но не успя да се възползва от сетбола и първата възможност за пробив в тази част. Тайбрекът бе равностоен до 4-4, когато южноамериканецът се развихри и не даде повече точка на нашия тенисист. Монако стартира ударно и втория сет, повеждайки с 3-0 с пробив във втория гейм, първи за един от играчите в срещата. Димитров пък започна да греши все по-често и пред него така и не се отвори възможност да направи някакъв обрат. Така първата ни ракета, който започна от квалификациите, напуска турнира във втори кръг, за което ще получи 16 460 евро от призовия фонд и 70 точки за ранглистата, благодарение на които ще намери място за първи път в своята кариера в Топ 50 на класацията на АТР.

Хуан Монако досега имаше две победи от два мача срещу нашия, като първата бе през 2011 г. в Барселона на клей, а втората в началото на този месец на твърди кортове в Токио с 6-2, 6-1. /БГНЕС