Сръбската прокуратура обвини осем души, включително четирима сръбски играчи, за ролята им в скандалната евроквалификация за младежи между "плавите" и Англия, съобщи АФП.

Четирима сръбски футболисти, помощник треньор и трима фенове са пред обвинения за инцидентите в Крушевац, когато гостите от Англия заявиха, че са били провокирани с расистки обиди от публиката. Източникът от прокуратурата добавя, че помощник наставникът на Англия Стив Уигли и бранителите Стивън Коулкър и Том Лийс също са разследвани от сръбските прокурори.

Вчера Сръбската полиция повдигна криминални обвинения на 12 играчи, фенове и официални лица, включително и на трима англичани, след скандалния мач между младежките национални отбори на Сърбия и Англия.

"Обвиненията са повдигнати срещу петима сръбски футболисти и помощник-треньора на отбора, двама английски играчи и помощник-треньора на английския тим, както и на трима запалянковци", обявиха от Министерството на вътрешните работи на западната ни съседка. "Те са обвинени в насилствено поведение по време на обществено спортно събитие", казаха още сръбското МВР.

По закон обаче прокуратурата трябва да одобри обвиненията на полицията.

УЕФА вече предупреди двата тима за поведението на техните играчи, а Дисциплинарната комисия на централата ще обяви присъдата си на 22 ноември.

Двама младежки национали на Сърбия и двама членове на треньорския щаб на тима пък вече бяха наказани от федерацията на западната ни съседка до две години за тяхното участие в скандалите по време на мача.

Полузащитникът Никола Нинкович и нападателят Огньен Мудрински бяха наказани да не играят една година, докато помощник - треньорите на сръбския тим Сърджан Максимович и Андрея Милутинович получиха двугодишно наказание да не работят за националния отбор. Четиримата, които бяха замесени в бой по време на срещата, са наказани за нарушаване на принципите на феърплея.

От сръбската федерация и сръбските власти продължават да мълчат по въпроса с оплакването на Дани Роуз, че е бил обиждан на расова основа по време на двубоя. /БГНЕС