Отборите на Реал Мадрид и Борусия Дортмунд навършиха наравно 2:2 в мач от 4-ия кръг в група "D" в Шампионската лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Двубоят започна на много високо темпо като двата тима се "захапаха" веднага, след като прозвуча първият съдийски сигнал.
Първата голова опасност дойде едва във втората минута, когато Игуаин бе изведен зад отбраната на германците с хубав пас на Анхел ди Мария, но вратарят Вайденфелер излезе и боксира топката.

Седем минути по-късно се стигна до първата ситуация пред испанската врата, след като Шмелцер нахлу в наказателното поле и Стреля, Касияс спаси, но коженото кълбо попадна в Левандовски, чийто завършващ удар обаче излезе в аут. Така в постоянна размяна на атаки се стигна до 28-ата минута, когато момчетата на Юрген Клоп откриха резултата на "Сантяго Бернабеу". Роберт Левандовски изведе Марко Ройс на отлична стрелкова позиция и младият германец не се поколеба да стреля от границите на наказателното поле и да се разпише за 0:1. Само шест минути по-късно обаче равенството бе възстановено, след като Рамос центрира в наказателното поле, а Пепе засече топката с глава и я прави в мрежата на Борусия - 1:1. След втория гол темпото на игра малко спадна, но в последната минута на първото полувреме гостите от Дортмунд отново избухнаха. Гроскойц комбинира с Марио Гьотце в наказателното поле на Кралския клуб и Гьотце записа името си сред голмайсторите за 1:2. Второто полувреме започна с тотален натиск на момчетата на Жозе Моуриньо, но атакуваха и обстрелваха непрекъснато вратата на Вайденфелер. В 47-ата минута дори се стигна до попадение на Кейхон, с което "белия балет" можеше да изравни резултата, но голът бе отменен заради засада. Единайсет минути преди края на редовното време поредна опасна атака на Реал накара Вайденфелер да чисти топката атрактивно с крак от наказателното поле пред себе си. Кака пък се строполи на земята, претендирайки, че е бил повален от играч на Борусия, но реферът Джунейт Чакър бе категоричен, че дузпа няма. В 89-ата минута усилията на Реал най-накрая дадоха желания резултат, след като Месут Йозил се разписа директно от пряк свободен удар, оформяйки крайното 2:2.

Междувременно в другия двубой от групата Манчестър Сити и Аякс завършиха битката помежду си при същия резултат - 2:2. Срещата започна отлично за гостите от Холандия, които набързо си осигуриха преднина от два гола, шокирайки всички на стадион "Итихад". Първият гол падна в десетата минута лошата игра в защита на "гражданите" позволи на Сием де Йонг да открие резултата - 0:1. Седем минути по-късно момчетата на Франк де Бур удвоиха преднината си, след като Ериксен центрира в наказателното поле и Де Йонг с глава вкара втория си гол в мача за 0:2. Домакините успяха да отвърнат на удара в 22-ата минута, когато Самир Насри центрира за Яя Туре, който несе поколеба да стреля и да отбележи попадение за 1:2. В 73-ата минута Марио Балотели асистира на Серхио Агуеро, който възстанови равенството в Манчестър - 2:2. Момчетата на Роберто Манчини имаха достатъчно време за обрат, но така и не успяха да стигнат до него и вече са сигурен отпадащ отбор от Шампионската лига. 

sportni.bg