Селтик сътвори сензацията в Шампионската лига, побеждавайки Барселона с 2:1 в мач от група G, играл се на ст. "Селтик Парк" в Глазгоу.

За историческия успех на Селтик говорят коефициентите, давани от букмейкърските къщи преди срещата - средно 10 към 1 в полза на Барселона. Домакините обаче влязоха в мача без страх от именития съперник и с добра и задружна игра изковаха победата.

Резултатът бе открит в 21-ата минута от Ваниама, засякъл центриране от корнер на Мългрю. Последваха минути на надмощие на Каталунците, които обсадиха вратата на Форестър. Тази вечер обаче и Господ бе с "Детелините". В 29-ата минута шут не Меси срещна гредата, а в 37-ата минута същото стана и след удар на Алексис Санчес. До края на първата част домакините играеха в глуха защита, като все пак успяха да удържат резултата непроменен.

Второто полувреме започна както завърши и първото - с доминация на Барса по целия терен. Тук се отличи вратарят Форестър, спасил сериозни удари на Санчес и Меси. Така дойде 82-ата минута, когато при една контраатака влезлият като смята Уот остана очи в очи срещу вратаря Валдес и не сгреши, хвърляйки трибуните в еуфория - 2:0 за Селтик.

В добавеното време Меси намали за 1:2, реализирайки добавка след отразен от Форестър шут на Вия. За повече обаче нямаше време и сензацията стана факт: Селтик - Барселона 2:1.

БГНЕС