Манчестър Юнайтед постигна поредния си обрат в настоящото издание на Шампионската лига и победи Спортинг Брага с 3:1 като гост, за да си осигури първото място в група Н на турнира.

След нулево първо полувреме домакините поведоха в 49-та минута чрез своя капитан Алан, който реализира дузпа за нарушение на Джони Еванс срещу Кустодио в наказателното поле. Португалският тим обаче не успя да удържи преднината си и допусна три гола в последните десет минути на двубоя. Влезлият като резерва Робин ван Перси изравни с прехвърлящ удар извън наказателното поле в 80-та минута, а пет минути след това Уейн Рууни бе точен от бялата точка, за да направи обратът пълен. Хавиер Ернандес оформи крайното 1:3 в продължението на двубоя.

По този начин "червените дяволи" събраха пълен актив от 12 точки и вече няма как да бъдат изместени от първото място в групата, след като в другия мач Галатасарай победи Клуж с 3:1 като гост. Тези два тима си делят второто място с по 4 точки, а Брага е на последното място с една по-малко.

БГНЕС