[Майк Браун бе уволнен от треньорската позиция в Лос Анджелис Лейкърс, след като тимът започна сезона в НБА с четири загуби в първите си пет мача.

Уволнението идва само часове преди домакинството на езерняците на Голдън Стейт. В тази среща съставът ще бъде воден от помощник треньора Бърни Бикърстаф. Търсенето на нов наставник вече започна. "Не печелехме, не виждахме подобрения в играта и взехме това решение. Нещата можеше да се променят по-нататък. Но с този отбор не искаме да чакаме три месеца и да видим, че може и нищо да не се промени", заяви генералният мениджър на Лейкърс Мич Купчак. Това е второто най-бързо изгонване на треньор на старта на сезона. Долф Шайес си тръгна от Бъфало Брейвс след първия им мач през сезон 1971-1972. Лейкърс са с най-лоши показатели в Западната конференция.

Бившият треньор на ЛА Лейкърс Фил Джаксън, който изведе Чикаго до шест титли на НБА и Лейкърс до пет, преди да се пенсионира през 2011 година и да бъде заменен от Браун, бе споменат като евентуален вариант за нов наставник. "Когато има треньор като Фил Джаксън, един от най-добрите за всички времена, и той не води тим, ще бъде нехайно да не знаем, че той не е възможност. Не сме говорили с никого досега. Трябва ни опитен специалист. По-скоро ще търсим хора, които не са назначени", каза още Купчак.

БГНЕС