Пари Сен Жермен заслужаваше да си тръгне с три точки от "Стад дьо ла Мосон", заяви треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти след равенството 1:1 с Монпелие.

Гостуващият тим от Париж остана с човек по-малко още в десетата минута, когато бе изгонен бранителят Мамаду Сахо. Юнес Белханда от тима на Монпелие също напусна преждевременно терена за втори жълт картон и съставите се изравниха в 65-ата минута. С човек по-малко ПСЖ поведе в резултата с гол на Максуел, а Монпелие изравни чрез Реми Кабела след точно час игра. Така парижани пропуснаха възможността да оглавят еднолично турнирната таблица. С 23 точки те делят първото място с Марсилия. Монпелие са на незавидното 14-о място с 13 точки.

"Получи се труден мач. Да играеш през по-голямата част от срещата с 10 души беше крайно трудно. Сахо беше изгонен незаслужено. Хареса ми, че след червения му картон ние продължихме да играем агресивен футбол и мога да твърдя, че в края на мача изпуснахме победата. Демонстрирахме отборен дух в този мач", коментира Анчелоти. /БГНЕС