Националният селекционер Любослав Пенев смята да пусне в титулярния състав срещу Украйна дебютанта Иван Цветков. Както е известно, благоевградчанинът има холандски паспорт, а вече и български.

Откакто Пенев е треньор на България, не може да бъде намерен централен нападател, който да бъде твърд титуляр. Почти във всеки мач Любо излиза с различни варианти в предни позиции, а в определени мачове играем с "фалшива деветка". Треньорският щаб все по-усилено търси решение на проблема. На вратата ще бъде Стоян Колев, след като Михайлов се контузи, а пред него в защита ще са братята Веселин и Йордан Миневи, както и централната двойка защитници Иван Иванов и Николай Бодуров.В центъра на терена ще действат Светослав Дяков, Влади Гаджев и Миланов. Като ляво крило ще се изявява Ивелин Попов, а отдясно Станислав Манолев. Като централен нападател ще излезе Иван Цветков, като е възможно шанс да получат Димитър Рангелов или Валери Божинов.

Бразилецът с български паспорт Маркиньос също има шанс да попадне сред титулярите.

Гостите от Украйна са без трима основни футболисти. Коноплянка, Гусев и Ярмоленко не дойдоха в София, но това не прави гостите по-слаб противник. Все пак Заваров ще заложи на експериментален състав.

Срещата е от 18:00 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде предавана пряко но БНТ1.

Sportni.bg