"Трябва да играем умно и агресивно срещу Лудогорец", заяви наставникът на Левски Илиан Илиев на пресконференция днес на "Герена", предаде репортер на БГНЕС.

"С изключение на трайно контузения Везалов, за мача с Лудогорец отпада и Симеон Райков, който получи контузия в глезена. С болки още са Антонио Вутов и Ради Цонев. Това са хората, които със сигурност отпадат за мача в Разград", отбеляза Илиев.

"По принцип преди всеки мач има леко напрежение. Това е тръпката във футбола, която ако я няма, по-добре да спираме. Лудогорец е добър отбор, който играе на добър терен, предполагам, че ще има и много публика. Направили сме си поуки от предни мачове, знаем, че ще ни трябва повече агресивност, защото ние сме добри, когато играем с топката, но за да я вземем, трябва да бъдем агресивни в добрия смисъл на думата", каза Илиев.

"Когато играят първият и вторият не може да има фаворит, както беше и в дербито с ЦСКА. Факторът домакинство не ме притеснява, защото очаквам да дойдат много наши фенове и да се чувстваме като у дома", допълни Илиев.

"Трябва да играем умно и агресивно, да бъдем компактни. Този мач няма да реши първенството, но ако го спечелим, ще ни даде голяма преднина от 5 точки. Лудогорец трябва да се притеснява от резултата, а не ние. Не искам да коментирам съперника, това е отбор с изчистен стил на игра, станаха шампиони, спечелиха Купата и Суперкупата, така че имат класа", каза още Илиев.

"Пламен Илиев пази във всички наши мачове, докато Ивайло Василев е нашия втори вратар така да се каже. Не съм наясно дали Пламен Илиев е наказан правилно, но ако не ни предстоеше мач срещу Лудогорец, нямаше да се шуми толкова, а и най-вероятно нямаше да има наказание. Наказание трябваше да има на терена, а не впоследствие. Ивайло Василев е готов, ние трябва да му дадем само достатъчно самочувствие. Никой не е застрахован от грешки, най-много грешат тези, които са на терена. Най-добрият вариант е целият отбор да не допуска удари към вратата. Следващият вариант е Ивайло да си пази със самочувствие. Той мисля, че може да има и повече мачове от Пламен в "А" група, защото миналата година пази редовно във Видима. Нямам колебания около състава, а и вие знаете, че имаме тесен кръг от играчи", коментира Илиев.

"Всеки следващ мач е най-важен. Няма значение дали е Ботев Враца или Лудогорец, все ни дават по три точки. Не е коректно да коментирам последните резултати на Лудогорец. Знаем, че срещу нас ще играят с максималната си сила. Знаем, че можем да играем, но ни трябва малко повече агресия в добрия смисъл на тази дума. За мен мачове на живот и смърт няма", заяви още Илиан Илиев.

"Добре е за футбола като цяло фирми като "Газпром" да помагат. Хубаво е да ни спонсорират, но засега няма нищо официално. Сега ни предстои двубой с Лудогорец, а не с "Газпром", отбеляза още Илиев на днешната пресконференция.

Група от 18 футболисти на Левски бе определена за двубоя от 13-ия кръг на първенството срещу Лудогорец. Срещата е в неделя, 18 ноември от 16:30 часа на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Групата на Левски: Ивайло Василев, Александър Любенов, Дъстли Мюлдер, Ромен Ели, Нуно Пинто, Александър Башлиев, Орлин Старокин, Станислав Ангелов, Даниел Димов, Роман Прохазка, Борислав Цонев, Марсиньо, Владимир Гаджев, Христо Йовов, Жоао Силва, Кристовао Рамос, Базил Де Карвальо, Илиян Йорданов. /БГНЕС