Станка Златева е имала разговори с шефа на БФ Борба Валентин Йорданов и ще поднови състезателната си кариера, след като изкара дълга почивка, съобщиха от федерацията.

Станка заяви, че без Симеон Щерев не смята да се състезава повече, но явно разговорите с Йорданов са променили мнението й.

Междувременно зам.-министърът на спорта Лазар Каменов се срещна с новите треньори на националните отбори по борба в комплекс "Диана".

На разговорите присъстваха и представителите на катедрата по борба към НСА, както и представителите на научно-приложната лаборатория по борба.

На срещата бе обсъдена бъдещата работа на специалистите в този спорт, както и взаимодействието на работата между отделните звена.

Срещата бе инициирана от самия зам.-министър. Той разкри, че държавата смята да наложи 4-годишна програма за финансиране, което да се формира на базата на класирането от олимпийските игри, а не както досега всяка година от резултатите на световни и европейски първенства. Така младите състезатели, чиято кариера започва при мъжете, също ще бъдат обезпечени, а след година-две вече ще са потенциални медалисти.

Освен това треньорите на мъжките отбори ще трябва да следят подготовката на кадетите и юношите.

"Така на световни и европейски първенства няма да пращаме едни и същи състезатели, които са сигурни призьори и ще ни донесат точки за финансирането", поясни Валентин Савов, генерален секретар на БФ Борба. "Но вече ще имаме възможност да залагаме и на млади, перспективни борци, които ще се обиграят и след две години ще имат призови класирания", каза още той.

В бъдещата работа на националните треньори ще има и тясно сътрудничество с комисиите по свободна, класическа борба и жени към федерацията. Преди всеки лагер ще се прави подробен разбор за предишния и ще се прави стриктен план за следващия.

На сбирката в комплекс "Диана" присъстваха близо 20 специалисти. /БГНЕС