Отборът на Фулъм претърпя поражение с 0:3 от тима на Тотнъм на собствения си стадион "Крейвън Котидж" в среща от 15-ия кръг във Висшата лига.

Българският нападател Димитър Бербатов отново изведе домакините с капитанската лента, тъй като титулярният капитан Бреде Хангеланд продължава да изтърпява наказание.
 

Именно играта на бившия национал на България бе най-хубавото и най-интересното нещо в двубоя до 56-ата минута.

Всяко докосване на топката, всеки пас на Бербо доставяха удоволствие на публиката и тя на няколко пъти аплодира уменията му.

Бившият любимец на фновете на "Крейвън Котидж", Клинт Демпси, се завърна на този стадион за първи път, след като напусна клуба със скандал.

За разлика от аплодисментите, адресирани към Димитър Бербатов, всяко докосване на топката от Демпси бе посрещано с мощни освирквания от трибуните.

Класата на българската звезда обаче не бе достатъчна, за да избегнат момчетата на Мартин Йол поражението. В 56-ата минута резултатът най-накрая бе открит.

Великолепен изстрел на Сандро от около 30 метра хвана вратаря на домакините Марк Шварцър неподготвен и стражът носи основна вина за гола - 0:1.

В 72-ата минута "шпорите" удвоиха преднината си, след като Гилфи Сигурдсон асистира на Джърмейн Дефоу, който от точката за изпълнение на дузпа се разписа за 0:2.

Пет минути по-късно преднината на гостите стана класическа, след като Дефоу се възползва от страхотен извеждащ пас от Клинт Демпси и отбеляза второто си попадение в мача за крайното 0:3.

Междувременно Суонси Сити поднесе голямата изненада на кръга до момента, побеждавайки гранда Арсенал с 2:0 и то на стадион "Емирейтс".

Двубоят вървеше упорито към нулево реми, но два гола на "лебедите" в последните пет игрови минути им донесоха трите точки.

И двете попадения бяха дело на Мичу, който се разписа в 88-ата минута и в даденото от съдията 3-минутно продължение на редовното време и донесе първия успех на Суонси като гост на Арсенал от 30 години насам.

Шампионът Манчестър Сити пък спечели само една точка от домакинския си двубой срещу тима на Евертън, като двата отбора завършиха при резултат 1:1.

Маруан Фелайни изведе "карамелите" напред в резултата в 33-ата минута, разписвайки се във вратата на Джо Харт за 0:1.

Две минути преди края на първото полувреме обаче равенството бе възстановено. Голмайсторът Фелайни фаулира Дзеко в наказателното поле и реферът посочи бялата точка.

Зад топката застана аржентинската звезда на "гражданите" Карлос Тевес, който хладнокръвно я прати в мрежата зад Тим Хауърд за крайното 1:1.

В останалите срещи:

Куинс Парк Рейнджърс - Астън Вила - 1:1
Уест Бромич Албион - Стоук Сити - 0:1
Ливърпул - Саутхемптън - 1:0

Sportni.bg