Шест мача наказание от Съдийската комисия към БФС за отсъжданията си по време на мача Ботев Пловдив - Лудогорец Разград получи главния рефер на срещата Таско Тасков.

Шампионите на България спечелиха мача с 1:0, но Тасков не призна чист гол на Ботев Пловдив, а освен това не свири 100%-ова дузпа за "канарите". Страничният рефер на мача на стадион "Христо Ботев" - Цветан Трифонов, няма да може да вдига флага си в цели 15 срещи и е с последно предупреждение за изваждане от ранглистата на професионалните съдии. Страничният съдия на мача Славия - Ботев Пловдив от турнира за Купата на България - Георги Славов, пък бе наказан с изваждане от съдийството за неопределено време. Скандалът доведе до сериозни трусове, като двата тима обявиха, че са готови срещата да се преиграе, което, ако се случи, би бил доста опасен прецедент в българския футбол.

Всички решения на СК към БФС от днес: "След като изгледа внимателно пълен видеозапис от срещата Ботев – Лудогорец от 14-ия кръг на "А" ФГ, изиграна на 28.11.2012 г., Съдийската комисия при Българския Футболен Съюз взе следните решения:

1. За цялостното му незадоволително представяне във въпросната среща и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 6 срещи главния съдия Таско Тасков.

2. За цялостното му незадоволително представяне и допускане на груба грешка, която влияе върху крайния резултат от срещата, и получена оценка под 7,5 от съдийския наблюдател наказва с лишаване от съдийски права за 15 срещи асистент съдията Цветан Трифонов. На същия е наложено и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на професионалните съдии.

След като изгледа видеозапис от срещата Славия – Ботев, 1/8-финал от турнира за Купата на България, играна на 02.12.2012 г., за незадоволително представяне, разминаващо се с ранга му на международен асистент съдия, и допусната груба грешка Съдийската комисия наказва с лишаване от съдийски права за неопределен период от време и последно предупреждение за изваждане от ранглистата на международните асистент съдии Георги Славов.

Съдийската комисия не толерира неформалните контакти на съдиите с представители на футболни клубове и осъжда решението на бригадата на Стефан Спасов за оставане на вечеря след футболната среща от 28-ия кръг на първенството на "А" ФГ от сезон 2011-2012 Лудогорец – Черноморец. В тази връзка Съдийската комисия на Българския Футболен съюз реши с днешна дата – 04.12.2012 г., да забрани на всички съдии от професионалния футбол приемането на покани за срещи, под какъвто и да е предлог с представители на футболните клубове преди и след ръководените от тях футболни срещи". /БГНЕС