Челси вкара 6 гола на датския Нордселанд в последна среща от група Е на Шампионската лига, но отпадна от борбата и ще продължи участието си в турнира Лига Европа. Това стана след като в другата среща Ювентус победи Шахтьор с 1:0 и зае първото място в групата. Второто остана за тима от Украйна.

Мачът на "Стамфорд Бридж" в Лондон предложи доста емоции на зрителите по трибуните, които видяха цели две попадения на забравилия да вкарва Фернандо Торес, две пропуснати дузпи и доста интересни положения и пред двете врати.

В 32-ата минута на мача Стокхолм от Нордселанд пропусна дузпа, но упражнението беше повторено и от Еден Азар три минути по-късно. Все пак "сините" откриха в 38-ата минута с гол на Давид Луис от дузпа.

До почивката и Торес успя да се разпише. През втората част Нордселанд намали с гол на Джон в 46-ата минута. След това Кейхил, Торес, Мата и Оскар оформиха крайния резултат - 6:1 за Челси, но той се оказа недостатъчен за продължаване на 1/8-финалите в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Това стана факт, след като Ювентус надигра в Донецк домакините от Шахтьор с минималното, но напълно достатъчно 1:0. Автогол на Кучер в 56-ата минута позволи на Ювентус да спечели срещата и да оглави класирането в група Е с актив от 12 точки.

Шахтьор и Челси имат по 10, но тимът от Украйна има по-добри показатели в директните двубои и продължава напред (Шахтьор - Челси 2:1, Челси - Шахтьор 3:2). Челси отива в Лига Европа, а Нордселанд прекратява участието си в турнира.

Sportni.bg