Задържаните или разпитвани в четвъртък футболисти в Бургас не са участвали в схеми за уговаряне на мачове. Това разкриха пред вестник "24 часа" от разследващите органи.
По всяка вероятност играчите на Черноморец и Нефтохимик ще трябва да отговарят за участие или организиране на незаконни залагания. Според информацията на изданието, става въпрос за мачове от чужди първенства.
Организаторите на схемата също са задържани, иззети са компютри, телефони и други веществени доказателства.
Вчера стана ясно, че задържаните футболисти на Черноморец са всъщност четирима. Освен вече оповестените Преслав Йорданов и Румен Трифонов, отведени с белезници са били още Даниел Младенов и четвърти футболист, който успял да прикрие лицето си от журналистите.
Арестуван е и играч от третодивизионния Несебър. Засега обаче тази информация не е обявена официално. Иначе за най-тежки и сурови наказания при участие в черно тото се обяви и шефът на съдиите в България Никола Джугански. Той говори в сутрешния блок на ТВ7. Вчера, специално пред Sportni.bg, председателят на комисията по феърплей и етика ген. Васил Василев обяви, че играчите ще бъдат изхвърлени доживот от футбола, ако се окаже, че са участвали в уреждане на мачове. "Черното тото е като чудовището от Лох Нес. Всеки го е чувал, но никой не го е виждал. И аз като всички други съм чувал за него, но не съм се срещал с него очи в очи. Чуваме постоянно за такива мачове, за хора, които участват в нередни неща. Но кои са те? Лично за мен наказанието е само едно. Тези хора трябва да бъдат изхвърлени завинаги от футбола при доказана вина", сподели Джугански.
Sportni.bg