Манчестър Юнайтед възстанови преднината си от шест точки на върха на класирането във Висшата лига, след като победи отбора на Съндърланд с 3:1 на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" тотално надиграха съперника си през първата част и си осигуриха преднина от два гола до почивката, благодарение на Робин ван Перси и Том Клевърли, а със сериозни пропуски се отличиха Уейн Рууни и Патрис Евра. През второто полувреме играчите на Съндърланд бяха по-равностойни на съперника си, но след попадение на Уейн Рууни, резултатът стана 3:0. "Черните котки" все пак стигнаха до почетно попадение в 71-та минута, дело на юношата на Юнайтед Фрейзър Кембъл. Освен победата, другата добра новина за 19-кратните шампиони бе завръщането в игра на капитана на тима Неманя Видич, който се възстановяваше от операция на коляното през последните три месеца.

Отборът на Ливърпул преживя поредното си унижение на "Анфийлд" през тази година, след като бе разбит с 3:1 от гостуващия Астън Вила. Головете за бирмингамци отбелязаха Вайман и Бентеке, който се разписа на два пъти, докато почетното попадения за домакините вкара Стивън Джерард в 87-та минута. Борещият се за оцеляване Куинс Парк Рейнджърс постигна първата си победа от началото на сезона, записвайки успех над Фулъм с 2:1 след два гола на Таарабт. За гостите цял мач игра българският нападател Димитър Бербатов, а гола за "котиджърс" отбеляза Младен Петрич.

Останалите резултати:

Норич - Уигън 2:1

Стоук - Евертън 1:1. /БГНЕС