Станаха ясни всички номинирани в 52-ото издание на анкетата "Футболист на годината" в България.

За футболист на 2012 година в анкетите на спортните журналисти са номинирани Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров. Десетте номинирани играчи за най-добър футболист на "А" група са Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев. В категория "Откритие на годината" петимата с най-много гласове са Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов и Георги Миланов.

Церемонията по награждаването ще се проведе на интересно място. Домакин на събитието ще бъде новият мол "България", а датата на награждаването е 27 декември, съобщиха организаторите на брифинг днес. Церемонията ще бъде излъчена пряко по БНТ от 18.35 часа. Около 50 спортни редакции и близо 130 спортни журналисти са участвали в тазгодишното издание на анкетата.

На гала вечерта ще бъдат раздадени още няколко приза - за феърплей, за принос за развитието на българския футбол, както и за най-красив гол на годината в допитване сред феновете на сайта на БНТ. /БГНЕС