"Разделяме с ЦСКА! Това е новина, която очаквахте още след мача с Локомотив София. Инициативата е на ръководството", заяви след срещата си с двамата изпълнителни директори на "армейците" наставникът на тима Стойчо Младенов, предаде репортер на БГНЕС.

Тепърва Младенов ще води преговори с ръководството на "червените" как точно юридически да бъде разтрогнат неговия договор. Опитният специалист имаше среща с директорите Георги Илиев и Венцислав Живков в офисите на тима в Борисовата градина. Шефовете на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов обаче не присъстваха на "Армията". За смяната на Младенов се говореше от доста време насам, като е много вероятно той да бъде заменен в най-скоро време от сърбина Миодраг Йешич.

Междувременно, специалистът получи днес на "Българска армия" и "Златен Скункс", затова, че винаги вдига отбора в трудни моменти, а след това шефовете на тима го гонят.

Младенов е един от най-големите футболисти и треньори в историята на българския футбол. Роден е на 12 април 1957 година в село Плоски. Започва кариерата си в Димитровград. След трансфера си в Берое дебютира с победен гол в "А" група. Най-големите успехи на Младенов са като футболист на ЦСКА. Четири пъти става шампион на България, а през 1983 година е избран за футболист №1 на страната. Върхът в кариерата на Младенов е 17 март 1982 година. ЦСКА стига четвъртфинал за Купата на европейските шампиони и се изправя срещу настоящия първенец Ливърпул. След загуба с 0:1 на "Анфийлд" ЦСКА побеждава с 2:0 на стадион "Васил Левски". Двата гола са на Младенов.

През 1986 година Младенов излиза в чужбина заедно с повечето си съотборници от звездния тим на ЦСКА – отива в португалския Белененсеш, с който печели и купата на страната. Освен това играе във Витория (Сетубал), Ещорил и завършва кариерата си в Олянензе. В националния отбор Младенов има 59 мача и 15 гола.

Треньорският път на Стойчо Младенов започва в отбора, където спира с футбола. Но бързо се завръща в дома си – ЦСКА. Като помощник на Георги Василев печели последния златен дубъл на "червените" през 1997 г. През 2002 г. за първи път води като старши треньор ЦСКА. Стартът му на "Българска армия" е с рекорд – сезонът започва с 13 поредни победи. Накрая ЦСКА печели титлата. Вторият период на Младенов в ЦСКА е още по-успешен. През април 2007 година сменя бившия си съотборник Пламен Марков и на следващата година отново стана шампион, без да загуби нито един мач в първенството през сезона. След скандала с отнемането на европейския лиценз на клуба Младенов става треньор на "Ал Ахли" (Саудитска Арабия), където веднага печели един от най-значимите трофеи в Азия – Купата на Персийския залив. Третият период на Младенов като наставник на ЦСКА обаче приключи безславно днес. /БГНЕС