Лукойл Академик записа десетата си победа за сезона в Булсатком НБЛ, след като се наложи над Рилски спортист с 96:84 като домакин.

Така стартът на "студентите" на новата 2013 година бе успешен, а това бе и последният им мач преди дербито срещу Левски в София идната седмица. Лукойл Академик води през целия мач и въпреки че в края самоковци се приближиха доста в резултата, до обрат не се стигна. Баскетболистите на Марин Докузовски са лидери в класирането с 10 победи и загуба, а Рилски спортист е трети със 7 успеха и 4 поражения.

Девин Грийн наниза 27 точки за победителите и добави 6 борби и 5 асистенции, но допусна и 8 грешки. С по 16 точки и 7 борби се включиха Веселин Веселинов и Брандън Хийт (7 асистенции). За Рилски Бранко Миркович вкара 20 точки, с 18 се включи Тери Смит, а 17 наниза Христо Захариев.

Отборите бяха равностойни през първите минути, но до края на първата четвърт Лукойл се откъсна с 10 точки напред. Рилски обаче не се пречупи и намали разликата през втората десетка, като на моменти водеше с резултата. На почивката домакините имаха преднина от 5 точки, която отново стана двуцифрена след подновяването на играта. "Студентите" цял мач така и не успяха да натрупат комфортен аванс и бяха под напрежение през последната четвърт, но не допуснаха обрат.

Лукойл Академик спечели борбата под коша с 33-23 и си подаде със 7 асистенции повече. Отборът имаше малко по-добри проценти в стрелбата от игра и вкара 46 точки под коша, докато получи 20 в тази зона.

В следващия кръг Лукойл Академик гостува на Левски в дербито на Булсатком НБЛ, а Рилски спортист посреща Спартак Плевен. /БГНЕС