"Горд съм да стоя тук с тези велики играчи", заяви Кристиано Роналдо по адрес на двамата си конкуренти за златната топка - Лионел Меси и Андрес Иниеста от Барселона.

Португалецът имаше добра година с Реал Мадрид, печелейки титлата в Испания и Суперкупата на страната. На Евро 2012 с родината си пък стигна до полуфинал и бе един от голмайсторите на турнира. "Честно казано, спокоен съм. Това не е награда на живот и смърт. Ако не спечеля, няма да е важно, животът продължава. Триумфирахме в Ла Лига и Суперкупата на Испания. Постигнах цели, независимо какво ще стане днес", заяви той на пресконференцията преди връчването на приза довечера в Цюрих. "Не се чувствам раздразнен. Опонентите ми си вършат работата, а аз моята. Опитваме се да правим нещо свое. Не чувствам вражда, поне не лично. Разбира се, че сме тук, за да печелим, но няма вражда. Става дума за футбол и това се брои", каза още острието на "белия балет".

"Не се състезавам с Кристиано. Двамата играем и искаме да печелим трофеи", заяви фаворитът за спечелването на четвърта поредна "Златна топка" Лионел Меси.

Меси не успя да спечели голям трофей като Шампионската лига или Ла Лига. "Това не беше най-добрата ми година. Повече съм заинтересован от отборните награди, отколкото от индивидуалните. Имаше други години, когато печелехме повече трофеи, така че те са по-добри", заяви той.

БГНЕС