Вицесветовната шампионка по борба Тайбе Юсеин бе избрана за спортист №1 на Русе за 2012 г. в анкета на спортните журналисти, организирана от Общината и регионалния вестник "Утро". предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Състезателката спечели и наградата "Златен Олимп", която се връчва всяка година за най-добър спортист от председателя на федерацията по борба Валентин Йорданов.

Очаквано треньор на годината става селекционерът на националния отбор по баскетбол жени и треньор на шампионките от "Дунав 8806" Георги Божков, а неговите момичета спечелиха наградата за отбор за 2012 г. В същите категории те взеха и наградите "Златен Олимп".

В първата тройка на най-добри състезатели на Русе за 2012 г. влязоха още Мирослав Кирчев /кану-каяк/ и Явор Христов /стрелба с лък/. След тях се наредиха Алексей Рибчев /бокс/, Беренике Фалдум /кану-каяк/, Михаел Йорданов /плуване/, двойката Беренике Фалдум-Даниела Недева /кану-каяк/, Ангел Йорданов /бокс/, Зорница Костова /баскетбол/, двойката Елена Великова-Алекс Жеков /акробатика/. За най-добър приложник бе избран сребърният медалист от световното първенство по корабомоделизъм Славейко Петров. /БГНЕС